twitter twitter
Werkloosheid Haven Oostende Schulden Stad Oostende Kansarmoede

Werkloosheid

Johan Vande Lanotte begon zijn carrière te Oostende met het opdoeken van de RMT dat een verlies van 1375 jobs met zich meebracht. Sindsdien en gedurende een 15 tal jaren belooft hij de Oostendenaars jobs die er nooit gekomen zijn. Telkens voor de gemeenteraadsverkiezingen komt Johan “Pinokkio” Vande Lanotte met beloftes voor grote tewerkstelling te Oostende, maar nooit komt er netto ook maar 1 job bij, wel integendeel.

NWWZ gem 2000

NWWZ gem 2011

Bron:  http://arvastat.vdab.be/arvastat/index.html  

De beloftecarrousel.

In maart 2000 amper 7 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen kondigde Johan “Pinnokio” Vande Lanotte samen met de socialistische vakbond ABVV in pers aan dat hij tegen 2003, 2500 jobs zou creëren. De sp.a won de verkiezingen maar de jobs kwamen er nooit.

In februari 2005 klonk Johan “Pinokkio” Vande Lanotte nog euforischer of loog hij nog harder (aan u de keuze van invulling) en kondigde hij 3000 jobs aan voor Oostende tegen eind 2011. We zijn inmiddels eind 2012. Waar zijn die jobs?


Sterker nog in 2006 manipuleerde hij met hulp van de VDAB de jeugdwerkloosheidscijfers. Triomfantelijk kondigde hij aan dat in Oostende ‘s lands grootste daling van jeugdwerkloosheid (-25 jarigen) had plaatsgevonden. Dit was sience-fiction, bedrog  en manipulatie van de cijfers. Men had bewust de jongeren van de jobhuntingsessies uit de cijfers gehaald, onterecht want deze waren nog werkzoekende en later bleek dat amper een klein percentage daarvan uiteindelijk werk vond.

Maar opnieuw werkten de leugens en het bedrog en won de sp.a de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.


Maar de jobs bleven uit en de werklozen bleven werkloos.

Socialisten behandelen de oostendenaars als dom kiesvee.

Recent ging Johan Vande Lanotte door op zijn elan en kondigt opnieuw jobs aan voor de komende jaren en ook nu manipuleert hij de cijfers i.p.v. simpel de waarheid te zeggen en een correcte analyse van de statistieken weer te geven. Wij brengen u de naakte cijfers van officiële onafhankelijke instanties.

Johan “Pinnokio” Vande Lanotte  houdt de burgers van Oostende voor domme mensen! Hij spiegelt hen enkele cijfers voor en is ervan overtuigd dat zij deze blindelings zullen geloven en terug massaal voor de sp.a zullen stemmen.
Johan Vande Lanotte wilde ons in juni doen geloven dat de daling van de werkloosheid onder de 10 procent een realisatie is van Oostende@work was.
Een aperte leugen want hij weet goed genoeg dat de werkloosheidcijfers in juni elk jaar onder de 10 procent zakken door de seizoensarbeid, om dan in september/oktober terug te stijgen. Dus niet door Oostende@work., een project van Het Economisch Huis vzw - de nieuwste en duurste marathonclub van Oostende - die met dit project bedrijven moet aantrekken en voor tewerkstelling moet zorgen in Oostende. Het Economisch Huis kreeg in 2010 samen met AGSO (Autonoom Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oostende) 3,8 miljoen euro subsidie van Stad Oostende, maw van de belastingbetaler. Van jobs creëren is er in elk geval niets in huis gekomen. Johan Vande lanotte  hoopt met dit kiezersbedrog de kiezer te Oostende opnieuw te misleiden.

Maar! Je moet appels met appels vergelijken. Feit is dat de officiële cijfers van de VDAB een ander verhaal vertellen. Wanneer we de werkloosheidcijfers van juni 2000 nemen dan tellen we 2642 of 9,56 % werklozen, in juni 2012 tellen we 2882 of 9,9 % werklozen.  Een stijging van 0,34% dus. Nemen we de gemiddelde jaarcijfers (de enige juiste indicator) dan tellen we in 2000 2913 of 10,58% en in 2011 3167 of 11% werklozen. Een stijging van 0,42%.”

De werkloosheid stond op 1 augustus 2012 terug op 11,47 % of 3333 werklozen, in augustus 2000 waren er 2952 werklozen ..ofwel een stijging van 381 werklozen. We zijn halfweg september en vreemd genoeg zijn de cijfers tot 1 september nog niet beschikbaar. We zullen u de cijfers tot 1 september brengen van zodra ze beschikbaar zijn.

Tabel van de niet werkende werkzoekenden (NWWZ) bronVDAB. Evolutiegrafiek werkloosheid tot aug 2012

Bron:  http://arvastat.vdab.be/arvastat/index.html 

Wat binnen onze maatschappij tevens een belangrijke maatstaf is, is de langdurige werkloosheid. Ook hier zie je een duidelijke stijging. In 2000 hadden we 1365 langdurige werklozen, in 2011 waren dat er 1445. De miljoenen euro’s belastingsgeld die men uit de zak van de Oostendenaar haalde voor jobcreatie, resulteerden uiteindelijk in een stijging van de werkloosheid. De socialistische recepten falen en dit is overduidelijk. Dit zijn geen leugens maar de juiste en correcte cijfers van de VDAB.

lang wz 2000

 

lang wz 2011

Bron:  http://arvastat.vdab.be/arvastat/index.html

Johan Vande Lanotte verwijst ook graag naar de crisis als schuldige van dit alles, maar ook daar klopt zijn verhaal niet. Tussen 2000 en 2012 daalde de werkloosheid in de 13 centrumsteden in Vlaanderen gemiddeld met 0,30 %, in Oostende steeg deze met 0,42%. Oostende doet het dus 0,72% slechter dan het gemiddelde van de centrumsteden, waar de crisis ook toesloeg.”

centrumsteden

 

De werkloosheidsdruk in Oostende (10,3%) is dan ook de hoogste van West-Vlaanderen (gemiddeld 5,8%).Waar zijn die duizenden beloofde jobs, Wie gelooft die man nog!

Het leugenpaleis stort in.

Het leugenpaleis van waaruit de Oostendse socialisten hun wanbeleid voeren stort ineen.
Het stort in door harde cijfers van instanties die in volle onafhankelijkheid de realiteit en de waarheid schetsen. De salonsocialisten lezen de cijfers, maar storen zich er niet aan. De leugens en valse beloftes zorgden in het verleden voor eclatante verkiezingsoverwinningen en de Oostendse bevolking zal zich nog wel eens 6 jaar laten vangen, hoor ik hen denken. Dit besluit ik uit de valse beloftes en misleidende cijfers die Johan Vande Lanotte met deze campagne opnieuw lanceert. Voor de derde verkiezingen op rij beloven ze jobs aan de Oostendenaar. Jobs die er in het verleden nooit kwamen, dit bewijzen de cijfers.

Oostende laat je niet nog eens 6 jaar beetnemen!

 

Bookmark and Share

© 2024 Ignace Vandewalle  |  webdesign by Creatief.be