twitter twitter

Lijst Dedecker wil gratis internet voor alle Oostendenaars. ( - 11/09/2012)

Lijst Dedecker ziet de beschikbaarheid van internet eerder als een openbare dienst dan als een economisch gegeven. De toegang tot internet is maatschappelijk dermate belangrijk geworden voor de educatieve ontplooiing van onze kinderen maar ook voor de culturele beleving, de sociale contacten, de administratieve toegankelijkheid en vooral de informatie-en nieuwsgaring, dat deze gratis toegankelijk moet zijn.

Ignace Vandewalle: “ In Oostende leeft 41% van de bevolking onder de armoedegrens. De toegang tot internet is voor deze laag van de bevolking belangrijk om de negatieve spiraal waar ze in terecht gekomen zijn om te keren en hun leven een nieuwe richting te geven. Wie zich om financiële redenen geen internet kan veroorloven is afgesloten van de buitenwereld en ziet zijn kansen om zich uit de kansarmoede te heffen serieus slinken. Voor zij die zich op de rand van de kansarmoede bevinden en er dreigen in weg te glijden is de garantie van gratis toegang tot het internet een middel om dit te voorkomen.”

Samen met het pleidooi voor gratis internet pleit Lijst Dedecker tevens voor het vergroten van de privacy op het internet, voor on-line referenda ivm belangrijke beslissingen en voor het live uitzenden van de gemeenteraden en alle openbare raden (zoals OCMW, commissievergaderingen, buurtraden ed). Live –uitzendingen waarbij de bevolking de mogelijkheid moet hebben om interactief te reageren naar de raadsleden individueel en/of gezamenlijk.

Ignace Vandewalle: “We leven in een digitaal tijdperk en moeten stilaan uit de middeleeuwen stappen en via internet een open en transparant beleid  voeren die interactief is en maximaal toegankelijk is voor de Oostendenaar. Als we pleiten voor kennis en participatie van de Oostendenaar via het internet, moet de Oostendenaar ook gratis toegang hebben tot het internet zodat de inspraak, participatie en de toegang tot beleidsdocumenten niet beperkt is tot de gefortuneerden maar maximaal kan gegarandeerd worden.”

Vanavond om 18.u. voeren we daarom een ludieke actie voor het stadhuis van Oostende waar we met onze Laptop, I-pad of GSM op zoek gaan naar een gratis toegang tot internet.

Ignace Vandewalle
Lijsttrekker Lijst Dedecker Oostende

<< Terug naar alle perberichten

Bookmark and Share

© 2024 Ignace Vandewalle  |  webdesign by Creatief.be
v