twitter twitter

Nationaal Jong VLD –voorzitter besluit dat Johan Vande Lanotte corrupt is. ( - 11/09/2012)

Enkele weken geleden verscheen het boek “de Keizer van Oostende”. De auteurs Wim Vanden Eynde en Luc Pauwels schetsen een verhaal van centralisatie van de macht rond 1 figuur, m.n. Johan Vande Lanotte,  en een gaven een relaas van verhalen waar op zijn minst sprake kan zijn van het vervagen van de grenzen tussen politiek en economie, en van een politieke, deontologische en zelfs  juridische normvervaging.

De auteurs legden alles aan de lezer voor en lieten de besluiten aan hen over. Het was aan de lezer om zijn conclusies te trekken uit de vele verhalen die zij voorschotelden.

Tot op heden maakten enkele vooraanstaande politieke figuren hun besluiten bekend.

 Nieuwbakken NV-A  coryfee Siegfried Bracke besloot dat het boek de arrogantie van de macht bewees, welke de grootste bedreiging  voor de democratie is (HNB 2 Juni 2012).

Maar ook politicoloog Carl Devos besloot na het lezen dat de machtsconcentratie  van Johan Vande Lanotte te Oostende een schijn van belangenvermenging  en partijdigheid had gecreëerd  en een gunstige context voor juridisch en moreel onaanvaardbare handelingen had gegenereerd ( DM 23 mei 2012).

 Ignace Vandewalle: “De Limburgse nationaal Open –VLD jongerenvoorzitter heeft het boek ook gelezen. Hij besluit, ik citeer uit zijn artikel op knack.be van 17 juli: “ De recente verhalen over keizer Vande Lanotte bevestigen dat teveel macht in de handen van één persoon leidt tot corruptie Zijn besluit laat ik voor hem, maar het getuigt alvast van het feit dat de Vlaamse politieke gemeenschap na het lezen van het boek, geen positieve besluiten trekt wat betreft politieke deontologie, democratie en normvervaging.”

Wat nationale politici en academici ook mogen besluiten, het ergste is dat het” business as usual” is bij de sp.a Oostende. Johan Vande Lanotte verschijnt met de regelmaat van de klok op persconferenties en zet dictatoriaal zijn plannen voor het Oostende van de komende 6 jaar uitéén. Af en toe mag handpop burgemeester Vandecasteele mee op de foto. Maar het woord wordt er steevast gevoerd door gemeenteraadslid Vande Lanotte, niet door de burgemeester of een schepen.

En de boer die ploegde voort…….

 

Ignace Vandewalle

Lijsttrekker Lijst Dedecker Oostende

 

<< Terug naar alle perberichten

Bookmark and Share

© 2024 Ignace Vandewalle  |  webdesign by Creatief.be
v