twitter twitter

Parkeerbelasting afschaffen

Afgelopen woensdag voerde Lijst Dedecker Oostende een ludieke actie voor de afschaffing van de parkeerbelasting te Oostende. (Zie ook http://www.knack.be/nieuws/belgie/lijst-dedecker-oostende-plakt-parkeermeters-dicht/article-4000184255441.htm)

Het betalend parkeren loste het parkeerprobleem niet op, dus moeten we dit afschaffen en andere oplossingen naar voor schuiven.

De huidige meerderheid vermindert bij elke heraanleg van een straat systematisch het aantal parkeerplaatsen (zie bv. de heraanleg van de Euphrasina Beernaertstraat waar tientallen parkeerplaatsen verdwenen vlakbij het park, het toekomstig cultureel centrum en een drukke winkelstraat). We moeten de straten niet herinrichten met verroeste bloembakken, maar in functie van een maximaal aantal parkeerplaatsen. Ondergrondse parkings zijn veel te duur. Je betaalt meer voor je parkeerticket dan voor een zak frieten.

Vinci Park kreeg van de huidige Open VLD, CD&V, SP.a meerderheid in 2010 een uitbreiding van het aantal betalende parkeerplaatsen met 1836.
Het contract met Vinci Park (toen nog NV Setex Parkeerbeheer)dateert van 1993 en betrof een overeenkomst voor het beheer van betalend parkeren voor 1700 parkeerplaatsen voor de duur van 28 jaar(tot 31 maart 2022). Eind vorig eeuw werd het aantal betalende parkeerplaatsen verdubbeld tot 3400 betalende parkeerplaatsen, en in 2003 nogmaals uitgebreid met een kleine 400 parkeerplaatsen. In het parkeerplan d.d. 01/07/2010 is sprake van een uitbating van 5496 parkeerplaatsen voor betalend parkeren op de openbare weg.

Ignace Vandewalle: “ Vinci Park inde in 2011 2,5 miljoen euro parkeerbelastingen en stortte daarvan een peulschil, nl 400.000 euro, door naar de stadskas. Op 20 jaar tijd heeft de Stad Oostende het aantal parkeerplaatsen waar men belastingen op moet betalen verdrievoudigd, maar het parkeerprobleem is daar niet mee opgelost, dus moeten we dit terug afschaffen “

Lijst Dedecker Oostende wil de parkeerbelasting afschaffen en parkeerplan opmaken die meer parkeerplaatsen voorziet in het centrum in combinatie met een randparking met degelijk en functioneel transit naar het centrum.

parkeren

<< Terug naar alle berichten

Bookmark and Share

© 2024 Ignace Vandewalle  |  webdesign by Creatief.be